Почистване на зъбен камък

Козметично почистване на зъбен камък без упойка на млади и възрастни кучета. Добър ефект след първата процедура, която трае около 1 час. Предотвратява се образуването на нов зъбен камък и плака. Почистването е безшумно и без вибрации, които могат да изнервят кучето.

 

Къпане и изсушаване

Абсолютна отживелица е схващането, че кучето трябва да се къпе два пъти в годината. Съвременната козметика била тя за домашна употреба или професионална позволява много по – честата й употреба. За повечето породи кучета препоръчваме къпане всеки месец, а за някои като Йоркшир териер, Малтезер, Ши-тцу, Померан , чихуа – хуа, пинчер, мопс и др. всяка седмица или на 10 дни.

Подстригване

Подстригване на кучета по стандарт или по жeлание на клиента. Това е дилема над която разсъждават голяма част от стопаните на кучета. Ние ще ви помогнем в избора , като предложим различни варианти и прически за породите при които е възможно, като се съобразим с вашите нужди и желания. Подстригването на кучета се извършва със дезинфекцирани професионални инструменти.

Оформяне на прическа

Има някои задължителни процедури, които осигуряват добрата хигиена и подобаващ външен вид на всички породи кучета. Основните са почистване на лапичките от космите между възглавничките, дупе , интим, уши, очи и подравняване на дължините при дългокосместите породи. Препоръчваме на нашите клиенти да водят домашните си любимци за тази услуга на месец и половина, най – много два.

Разресване на козината

Това е една от най – неприятните процедури за вашите четириноги приятели. Никой не обича да го скубят и с право. Затова ние използваме професионална козметика /масла, спрейове, балсами/ за да улесним разресването, но най – добре е да не допускате възникването на сплъстявания. Сплъстените участъци запарват , задържат влага и благоприятстват развиването на микроорганизми.

Сваляне на мъртва
козина и къпане

Най – честото оплакване от стопаните е обилното падане на косми от домашните им любимци в периода на сезонното линеене. Дали са дългокосмести или късокосмести , мъртвата козина и ненужното количество подкосъм трябва редовно да се изресват , ако не желаете да ги намирате навсякъде в дома си. Редовните посещения при фризьор / на месец – месец и половина/, комбинирани с къпане дават отлични резултати.

Рязане на нокти

Късите нокти са изключително важна предпоставка за правилното стъпване и разпределяне на тежеста на лапичките. За дребните породи , които не правят дълги разходки по твърда настилка , изрязване на ненужната дължина на ноктите се прави всеки месец. Същото важи и за едрите кучета, които не успяват да си ги самоизпилят.

Почистване на уши

Почистване на уши се препоръчва в случаите, когато има видими замърсявания, неприятна миризма или за профилактика особено при породите с клепнали уши. Те са най – уязвими .

Спа процедури

В СПА центъра ще ви предложим почистващи, подхранващи и възстановяващи процедури с ефект на ароматерапия, лечебни програми за кучета с кожни проблеми, вани с хидромасаж, озонотерапия, карбокситерапия. Процедурите се избират в зависимост от вида на козината и индивидуалните нужди на кучето.

Кучетата са нашата любов и страст!

Ще бъдат обслужени професионално и посещението при нас ще бъде истинско удоволствие, а вие ще сте спокойни, оставяйки ги в сигурни ръце !